Український артист, лідер гурту EPOLETS Павло Варениця звернув увагу на найболючішу тему останнього тижня: запровадження карантину вихідного дня. У коментарях під його критичним постом висловилися й українці, які оцінили потенційні наслідки рішення влади.

Читайте Знай в Google News!

Відповідна дискусія проходить на особистій сторінці Варениці в соціальній мережі "Фейсбук".

"Я як і більшість моїх колег і знайомих вважаю саме це поняття і нововведення - д * лбо * * ізмом"— - прокоментував ідею карантину вихідного дня Варениця.

При цьому музикант визнає, що влада пішла на парадоксальне, але все ж компромісне рішення:

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Я не злюся, відгукнувся влітку, навіть не дивуюся, останні рішення влади виключно зручні їм або популярні в суспільстві. І як правило зручні і популярні це не завжди = здорові і ефективні. Смію припустити, що карантин вихідного дня - це перший крок до повного локдауну, для того щоб увійти в нього м'яко, ну тобто оголосити його коли повний п**дець буде більш очевидний і неминучий".

Однак також артист і говорить про жахливі наслідки дій влади:

"Цілком логічно, що для всього, наприклад, ресторанного бізнесу - це вірна смерть, для тих, хто ще залишився живий, звичайно. Про шоубіз я мовчу, він вже інший, хтось переформувався, хтось перепрофілювався, а хтось ще тішить себе надією і не визначиться він до перших приєднається або до других".

І єдиний стеблинка на якому трималися півроку громадське харчування і розважальна індустрія - це вихідні".

Цю тему Павло захотів обговорити і зі своїми передплатниками. Більшість підтримала позицію артиста і нещадно розкритикувала новий варіант карантину.

"Угроблять остаточно економіку, яка і так ледве жива. Плюс мені як ФОПу, буде не дуже Ок, коли" рятувати " економіку будуть збільшуючи податки і той же ЄСВ. Коротше лють і пекельна ненависть. І до речі, пам'ятаю як депутати піддонами декларували гроші, як ляшко пиздел що мільйони виграв в лотерею, але не пам'ятаю, що б ці х**Соси з Верховної Ради зібралися і сказали - А давайте побудуємо лікарню за свій рахунок. Хоча б у Києві", - йдеться в одному з коментарів.

"Вирішили таким чином геноцид зробити. Тільки відійшла від карантину весняного, начебто все налагоджуватися стало, так знову в ж*пе робота. І так боляче розуміти, що тепер мистецтво в ямі повної. Стільки планів, нових ідей коту під хвіст…" - відзначає ще один з користувачів соцмережі.

Але знайшлися і ті, хто зі смиренням прийняв рішення про карантин вихідного дня:

"Думаю що це війна, а шоу і ресторанний бізнес - неминучі жертви. Це ж явно не сфери першої необхідності.

Ну а що стосується "карантину вихідного дня", то складно говорити про його ефективність. Тут або хтось просто вирішив що так буде краще, або все-таки була якась група епідеміологів / медиків / математиків які побудували якусь модель і на підставі цієї моделі вирішили що прикривання вихідних дасть достатній ефект, щоб, наприклад, розвантажити лікарні. Для себе я так і не зрозумів що більш ймовірно. Але боюся, що навіть якщо варіант другий, то ключове все-таки не «модель», а «якась»".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Комаровський пояснив шкоду антибіотиків при пневмонії.