Коронавірус продовжує поширюватися Україною, через це почали закриватися деякі дитячі садочки і школи.

Читайте Знай в Google News!

У цих закладах спостерігається велике скупчення людей. А діти також схильні до зараження Covid-19. У Києві все більше стали закривати дитячих садків і шкіл. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко на брифінгу сьогодні, 20 листопада, передає КМДА.

Віталій Кличко, фото: кадр з відео
Віталій Кличко, фото: кадр з відео

Віталій Кличко зазначив, що ситуація з тенденцією поширення коронавірусу в школах на сьогодні не радує. Водночас ситуація в дитячих садках стала ще гіршою.

Зараз у столиці закрито вже 7 шкіл та 6 дитячих садків. У 256 школах вже 854 класи відправили на дистанційне навчання через випадки захворювання Covid-19. Адже хворі на коронавірус є як серед школярів, так і серед вчителів. Зокрема, мова йде про 950 школярів і 670 педагогів.

Коронавірус не обходить і малюків. Раніше було закрито 6 дитячих садків, а ще 2 закрили на початку цього тижня. Зараз на деякий час закрили 158 груп в 121 дитячому садку столиці через випадки захворювання. Всі садки заповнені тільки наполовину - на 51%

Віталій Кличко звернувся до батьків і попросив їх нагадати своїм дітям про правила безпеки в час карантину. Важливо завжди носити маску в громадських місцях і мити руки після вулиці. Також потрібно дотримуватися соціальної дистанції, нагадав він.

Якщо ж у дитини є хоч найменші ознаки респіраторного захворювання, то не варто його відправляти в дитячий сад. Потрібно терміново звернутися до сімейного лікаря.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Дитсадок, фото: скріншот з відео
Дитсадок, фото: скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тисячі українців позбавлять соцдопомоги: хто залишиться без грошей вже у січні. Наступного року пенсії перестануть виплачувати тим, хто недобрав певну кількість років роботи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців без масок почнуть штрафувати: Зеленський підписав указ. Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає штрафи за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту.

Також "Знай.ua" писав, до школи з 5 років: психолог пояснила, чим загрожує нововведення дітям