Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає штрафи від 170 до 255 грн за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту, зокрема, масок чи респіраторів, що закривають ніс та рот.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента України.

Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту.

Володимир Зеленський, фото: прес-служба ОПУ
Володимир Зеленський, фото: прес-служба ОПУ

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Закон має на меті запобігання поширенню коронавірусної хвороби серед українців. Очікується, що він сприятиме підвищенню соціальної відповідальності громадян і захисту їхнього здоров’я та життя, а також зменшенню кількості випадків зараження коронавірусною хворобою.

Своєю чергою такі зміни допоможуть запобігти неконтрольованому зростанню кількості хворих на COVID-19 та перевантаженню медичних закладів.

карантин в Україні, фото: unian
карантин в Україні, фото: unian

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тисячі українців позбавлять соцдопомоги: хто залишиться без грошей вже у січні. Наступного року пенсії перестануть виплачувати тим, хто недобрав певну кількість років роботи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", які маски найкраще захищають від Covid-19: бавовняна, одноразова чи саморобна

Також "Знай.ua" писав, до школи з 5 років: психолог пояснила, чим загрожує нововведення дітям