Історик і ведучий, а також співголова Громадської ініціативи "Права Справа" Дмитро Снєгирьов проаналізував новий план щодо поліпшення ситуації на Донбасі, який запропонував Володимир Зеленський.

Він розповів про те, що запропонувала українська сторона, щоб налагодити ситуацію в східній частині країни.

Про це Дмитро Снєгирьов повідомляє на каналі "Политика Наизнанку" в YouTube.

"Ключове слово в цьому плані є "миротворці", а сам план, за словами Арестовича, нічим не відрізняється від плану екс-президента Порошенка. З 2017 року, коли вперше було озвучено питання щодо введення миротворчої місії на Донбасі, з тих пір пройшло 4 роки, але ніякого нового революційного прориву не запропоновано", - підкреслив ведучий.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, розширення спостережної місії ОБСЄ є найважливішим фактором щодо врегулювання ситуації на Сході України. Снєгирьов також пояснив, що миротворці діють не під егідою ОБСЄ, а під егідою ООН.

Читайте Знай в Google News!

"Мандат цієї миротворчої місії повинен бути проголосований в Радбезі ООН і тоді Російська Федерація використовує своє право вето. Ми можемо піти через голосування, обійти наших сусідів. Але де гарантії, що ми наберемо 2/3 голосів?",- задався питанням Дмитро Снєгирьов.

Скріншот з каналу "Политика Наизнанку" в YouTube
Скріншот з каналу "Политика Наизнанку" в YouTube

За словами ведучого, екс-радник президента США з національної безпеки Джон Болтон говорив про те, що миротворчий контингент ніколи не вирішував питання, а "виступав, як елемент заморожування цього конфлікту".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Україна повинна наполягати на історичній перспективі повернень територій. Мене насторожила остання ремарка в заяві Арестовича, що питання миротворців вже майже вирішене. Не дай Бог ми демонструємо певні компроміси, погоджуючись на російський сценарій", - стверджує Дмитро Снєгирьов.

Нагадаємо, що ведучий Дмитро Снєгирьов проаналізував конфлікт в Нагірному Карабасі і на Донбасі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дмитро Снєгирьов розповів про те, чому в Луганській області спалахнули лісові пожежі.

Також "Знай.ua" писав, що ведучий та історик Дмитро Снєгірьов розповів про те, хто такий Джо Байден.