Про це свідчить прогнозний баланс електроенергії, оприлюднений на сайті відомства.

Документ узгоджений з системним оператором НЕК "Укренерго", відповідальним за безпечне функціонування енергосистеми країни.

Можливість імпортних поставок передбачена тільки в зону енергоострова Бурштинської ТЕС з країн Європейського Союзу.

Нагадаємо, заборона на імпорт електроенергії з Росії діє до кінця поточного року.

Влітку Кабінет Міністрів після критики президента Володимира Зеленського розробив законопроект про заборону імпорту струму з країни-агресора до кінця 2021 року. Документ очікує розгляду парламентом.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Імпорт електроенергії з Росії та Білорусі здійснювався з жовтня 2019 по березень 2020 р.у загальному обсязі було поставлено понад 1 млрд кВт.години. Прямі збитки української енергосистеми від імпорту, за оцінками експертів, склали 3 млрд грн.

Імпорт також спровокував Найбільшу за всю історію країни кризу на енергоринку і рекордні збитки державних енергетичних компаній. Через закупівлі у Росії, 95% українських шахт навесні 2020 р.змушене пішли в простій.