Українських батьків поставили перед фактом, що з нового року їм доведеться платити за харчування дітей у школах 50% від вартості, держава компенсуватиме інших 50%.

Читайте Знай в Google News!

Про це написала мати школяра Elena Mishchenko у фейсбук-групі "Батьки SOS". Жінка обурена, що з 1 січня 2021 року харчування у 1- 4 класах буде оплачуватися за наступним принципом: 50% коштом бюджету і 50% коштом батьків.

Скріншот: Фейсбук / Батьки SOS
Скріншот: Фейсбук / Батьки SOS

"От що сьогодні в чаті прилетіло. "Увага! З 1.01.2021 р. Харчування у 1- 4 кл.буде 50% за рахунок бюджету і 50% за рахунок батьків. Щодо дітей пільгових категорій вирішується.". Хтось може підказати, це у всіх так, чи то школа щось собі сама вигадала? Київ, 56 гімназія", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як видно з коментарів інших батьків, в українських школах оплата за харчування учнів здійснюється по різному. Одні платять всі 100% вартості обіду, інші - лише частину. В одних школах діти отримують безкоштовні сніданки, в інших - ні. Дехто з батьків зазначив, що це залежить не від керівництва навчальних закладів, а від місцевої влади і того, що закладено у бюджет.

Школа, фото: кадр з відео
Школа, фото: кадр з відео

У коментарях пишуть:

"Вишневе, початкова школа дають безкоштовно сухпайок, наприклад, сік+булка. Для старшокласників немає нічого."

"Це вже настільки з тої казни вигрібли, що взагалі не вистачає ні на що. Жесть якась робиться."
"Питання задавайте не школі, а місцевій владі, бо саме за кошт місцевого бюджету має бути харчування. І ще нюанс, а яка то сума виходить 50/50? Можливо, вам, наприклад, оплачували з бюджету 10 грн на дитину, їдальня підняла вартість ще на 10, то, звісно, оці 10 доведеться доплатить батькам. Якщо ні, і сума не змінилася - вимагайте від місцевих чиновників. Upd. Перечитала, згідно постанови від 2016 року, безкоштовне харчування скасували. Тож, якщо воно є, то лише завдяки рішенню на місцях."
"А у нас харчування і не було безкоштовним - 100% за рахунок батьків"

"Запоріжжя, сніданок (чай +булочка) -15 грн, обід тільки на продовженці 30 грн.Все за рахунок батьків"

"Харків 113 школа 1-4 клас, сніданок + молоко безкоштовно всім"

"Це на розсуд місцевої влади. Залежить, що закладено в бюджет на 2021."

"Якщо це про сніданки, які зараз безкоштовні, то я не згодна їх оплачувати взагалі, вони ніякі що за якістю, що за розміром. За ці 3 місяці звикла годувати дітей вранці і давати їм свою їжу, а шкільні сніданки як перекус, а раптом щось дадуть таки смачне, але це рідкість. У мене в садку діти поправлялися т.к. їжа смачна і порції з добавкою давали, а тут в школі їсти відмовляються... значить таки гидота!"

"Запоріжжя. Сніданок 20грн (каша,сосиска+чай з хлібом) обід 30грн. Всі самі оплачуємо!!!!!!"

"Зеков є чим годувати за наші податки, а дітям немає їжі. Ганьба"

"Київ гімназія 290 поки безкоштовно."

"Київ 8 школа, сніданки безкоштовно, обід платний"

Коментарі, фото: Фейсбук / Батьки SOS
Коментарі, фото: Фейсбук / Батьки SOS

Коментарі, фото: Фейсбук / Батьки SOS
Коментарі, фото: Фейсбук / Батьки SOS

Коментарі, фото: Фейсбук / Батьки SOS
Коментарі, фото: Фейсбук / Батьки SOS

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Олена Зеленська розповіла про домашнє насильство: "Сама винна, говорила зайве"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська попередила українців про небезпеку, справа не в хворобах: "Може трапитися з кожним"

Також "Знай.ua" писав, Лазебна пояснила, що буде з пенсіонерами і пільговиками на час карантину: "Локдаун соціального захисту". Марина Лазебна розповіла про фінансування незахищених верств населення під час карантину