Незабаром до України прийде календарна зима. Поки невідомо, чи будуть морози, але одне відомо точно - ковід то ковідом, але застуди ніхто не відміняв. Спеціально для наших читачів ми знайшли цікаву інформацію про журавлину.

Читайте Знай в Google News!

Цікаво чому цю ягоду називають "зимовим скарбом"? Тоді не зволікай і читай, що пишуть про неї дієтологи.

Клюква, скриншот: YouTube
Клюква, скриншот: YouTube

Журавлина по праву вважається однією з найдорожчих ягід, проте щодня людині знадобиться лише маленька жменька, щоб заповнити дефіцит багатьох вітамінів. У народній медицині журавлину використовують як кращий засіб проти авітамінозу, особливо в зимові місяці.

Популярні новини зараз

"Холостячка" Мішина зайнялася справою, яку ненавидить заради Еллерта: "Чекаю на тебе, коханий"

Українське "Дизель Шоу" продалося каналу країни-агресора: скоро прем'єра

Сам у чужому місті: поліцейські знайшли на морозі хлопчика, плакав і кликав маму

На Хмельниччині безстрашний маршрутник схопив злочинця просто в салоні: куди зібрався?

Показати ще

Ця ягода багата поліфенолами, які покращують мікрофлору кишечника. Доведено, що в поєднанні з квашеною капустою журавлина дає неперевершений результат, більш того, вона рекомендована для дієти, спрямованої на зниження ваги.

Справа в тому, що в одній склянці свіжої журавлини міститься не більше 50 калорій. Також ягода багата клітковиною, необхідною для нормальної роботи травної системи.

Високий вміст аскорбінової кислоти в цій ягоді зміцнює імунітет і протистоїть різним вірусам. У зимові місяці фахівці рекомендують готувати з журавлини всілякі морси і сироп, а також додавати її в овочеві та м'ясні салати.

Журавлина, скріншот: YouTube
Журавлина, скріншот: YouTube

Журавлина - це універсальна ягода, що підходить для багатьох страв. Досвідчені господині часто додають ягоду навіть в щі та борщ. Разом з томатами вона надає цим стравам особливої кислинки. Регулярне вживання журавлини захищає організм від запальних процесів, розладів травлення та інфекції шлунка. Якщо вам не подобається дуже кислий смак ягоди, вживайте її з мінімальною кількістю цукру.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, шоколад, спорт і задоволення від їжі: вчені створили універсальний рецепт легкого схуднення.

Як повідомляв Знай.uа, на Новий Рік краще відмовитися від шампанського: які загрози несуть напої з бульбашками.

Знай.uа писав, невідомі властивості українського сала: ці секрети знали справжні козаки і ніколи не хворіли.