Про це заявив народний депутат України, перший заступник голови комітету з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко у ефірі телеканалу «Україна 24».

«Чергова зміна рішення просто свідчить про те, що там в комісії не дуже стабільно виконують свою функцію. Безумовно, це відобразиться на собівартості продукції. Безумовно, відчують ті, в кого доля електроенергії дуже велика. Зрозуміло, що відобразиться на послугах», - сказав Кучеренко.

За його словами, підвищення НКРЕКП тарифу на передачу електроенергії матиме наслідком зростання тарифів на інші товари та послуги, зокрема на вартість водопостачання у країні.

«Вже та сама комісія дуже живо відреагувала, вже підготувала рішення про підвищення на 20% тарифів на воду. Чому на 20, мені важко зрозуміти. Я буду до них звертатися. Але проєкт рішення вони цей вивісили», - повідомив Кучеренко.

Нагадаємо, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, підвищила тариф на передачу електроенергії з 1 грудня 2020 року на 30% - з 240,23 грн/МВт-год до 312,76 грн/МВт-год.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Теперь комісія пропонує підняти тариф на передачу у 2021 році ще більше, до 324,81 грн/МВт·год, хоча на засіданні 11 листопада тариф пропонувалося навпаки знизити до 309,8 грн/МВт-год. Чим викликане бажання ще більше підвищити тариф, у НКРЕКП не пояснюють.

Раніше економіст Борис Кушнірук заявив, що підвищення тарифу на передачу електроенергії значно поглибить економічну кризу в Україні - призведе до подальшого падіння виробництва та прискорить інфляцію.

Водночас президент об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков вважає, що підвищення тарифів «Укренерго» на передачу електроенергії призведе до закриття промислових підприємств і падіння економіки.