Детективам НАБУ доведеться понести відповідальність за фабрикацію доказів і безпідставні звинувачення у справі «Роттердам+».


Про це заявив колишній голова НКРЕКП Дмитро Вовк.
«Неминуче «детективам» доведеться понести відповідальність за свої дії з фальсифікації справи, порушення законодавства та зловживання правами задля задоволення своїх амбіцій та політичних завдань керівництва», - написав він на своїй сторінці в Facebook.
За словами Вовка, безпідставне розслідування цієї справи обійшлося платникам податків у понад 100 млн грн.


«Цінність для тих, кого безпідставно обливали медійним та процесуальним брудом 4 роки в цифровому виразі взагалі не обчислюється», - додав Вовк.


Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу «Роттердам +» ще 27 серпня 2020 року через відсутність в ньому складу злочину.


Пізніше це рішення підтримав Офіс генерального прокурора. Причина - в зібраних НАБУ матеріалах немає доказів шкоди від формули або здійснення ким би то не було кримінального правопорушення. До такого ж висновку прийшов і Вищий антикорупційний суд, рішення якого вступило в силу 17 листопада.
Законність дій прокурорів, які постановили закрити справу, підтвердив також Вищий антикорупційний суд.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще