Компанія "КСМ-Трейд", що належить дружині нардепа від фракції "Слуга народу" Олега Семінського, увійшла до переліку з 4 компанією, що має право поставляти масла і мастильну продукцію для потреб державної "Укрзалізниці".

Про це повідомляє видання enkorr з посиланням на повідомлення компанії в системі ProZorro.

Крім фірми дружини Семінського Тетяни Бушай, рамковий контракт на 1500 тонн масел планується підписати з ТОВ «Торум», «Міроіл» і «Корнет Холдинг».

Ці ж компанії готуються підписати з "Укрзалізницею" рамковий контракт на ще 5 000 тонн моторних масел.

На етапі оголошення ідеї рамкових контрактів "Укрзалізниця" заявляла, що планує укласти угоди «з широким колом постачальників масел» — до 12 компаній. У підсумку договори будуть підписані з 4 компаніями, до переліку яких несподівано увійшла компанія «КСМ-Трейд».

Видання зазначає, що на відмову постачальників від участі в конкурсі вплинули дискримінаційні умови допуску. Як повідомлялося раніше, на тендери «Укрзалізниці» допускається дві категорії постачальників: або мають досвід поставки даної продукції в 2015-2017 роках, або пройшли дорогу і тривалу процедуру допуску застосування масел, спеціально розроблену «Укрзалізницею» (вимоги СТП-н 04-009:2017).

АТ» Укрзалізниця " є найбільшим споживачем мастильних матеріалів в Україні, закуповуючи щорічно десятки позицій загальним тоннажем близько 15 тис.т. у 2019 році сума витрат на дану номенклатуру склала понад 560 млн грн.

Нагадаємо, згідно з декларацією Семінського за 2019 р., його дружина Тетяна Бушай володіє 34% ТОВ «КСМ-Трейд» і згідно з єдиним Держреєстром юридичних осіб, є кінцевим бенефіціарним власником компанії.