Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), схвалила перехід на стимулююче тарифоутворення з 1 січня 2021 роки для ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Одеські електромережі, ДТЕК Київські регіональні електромережі і ДТЕК високовольтні електромережі, які входять до складу операційного холдингу ДТЕК Мережі.

9 грудня 2020 року НКРЕКУ прийняла рішення про встановлення тарифів на послуги розподілу електроенергії в 2021 році для операторів системи розподілу ДТЕК: ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Одеські електромережі, ДТЕК Київські регіональні електромережі, ДТЕК Високовольтні електромережі.

Стимулююче тарифоутворення дозволить збільшити обсяг запланованих інвестицій в поліпшення якості електропостачання в середньому на 30% в порівнянні з 2020 роком. НКРЕКУ визначає ключові показники якості роботи оператора системи розподілу - скорочення втрат електроенергії в електромережах і скорочення показника SAIDI (часу відключення електроенергії). Значна частина інвестицій буде направлена на поліпшення в цих напрямках.

У ДТЕК Мережі заявили, що пріоритетом є впровадження технологій автоматизації та цифровізації: «У довгостроковій перспективі вони дозволять трансформувати поточну інфраструктуру електричних мереж в систему Smart Grid, що відповідає потребам сучасної економіки. Разом з тим, поліпшення вдалося б досягти швидше за умови впровадження стимулюючого тарифоутворення за європейською моделлю».

Крім того, в ДТЕК заявили, що впровадження стимулюючого тарифоутворення є позитивним сигналом для української енергетики і важливим кроком в переході до ринкових механізмів регулювання галузі: «ДТЕК завжди буде відстоювати європейський вибір України, ринкові, прозорі і справедливі умови роботи для всіх гравців ринку. Ми відкрито надаємо свою експертизу щодо ключових питань і є ініціатором відкритого діалогу всіх учасників ринку», - зазначено в повідомленні компанії.