Прокурор САП, який ще в серпні ухвалив закрити справу "Роттердам+" через відсутність у ньому доказів, діяв незалежно в оцінках зібраних детективами матеріалів.

Про це в ефірі «24 каналу» повідомив в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук.

"Прокурор є незалежним у своїй оцінці доказів по будь-якій справі. В даному випадку прокурор прийняв таке рішення", - цитує в.о. керівника САП агентство "Інтерфакс-Україна".

Виконуючий обов'язки керівника САП також уточнив, що на даний Є два суперечать один одному рішення суду щодо обґрунтованості закриття справи: одне повністю підтвердило законність закриття справи, друге - це рішення скасувало.

"Зараз справу зупинено, матеріали вивчаються", - додав Грищук.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу "Роттердам+" 27 серпня 2020 року через відсутність складу злочину.

У вересні законність і обґрунтованість цього рішення підтвердив офіс генерального прокурора, а також Вищий антикорупційний суд.

Рішення ВАКС про законність закриття справи набуло чинності з 17 листопада.

11 листопада Вищий антикорупційний суд також підтвердив законність повноважень прокурора САП Віталія Пономаренка, який прийняв законне рішення закрити справу.