Тарифи на електроенергію для населення не переглядалися 4 роки, і вони не покривають навіть витрат на транспортування електрики, не кажучи вже про вартість його виробництва.

Про це в ефірі телеканалу «Україна24» повідомив політолог Кирило Сазонов.
«Питання приведення побутових тарифів до більш-менш адекватного ринкового рівня вже давно перезріло. Тарифи не переглядалися з 2017 р.при інфляції понад 25%», - повідомив політолог.

На його переконання, в уряду немає іншого виходу як приймати рішення про підвищення вже з 1 січня.

"Тягнути з цим більше немає можливості-ні бізнес, ні державні компанії більше не в змозі нести вантаж дотацій в 60-70 млрд грн на рік", - додав політолог.

Нагадаємо, тарифи на електроенергію для населення в Україні не переглядалися з березня 2017 р.вони становлять 0,9 грн/кВт.год на перші 100 кВт.год і 1,68 грн/кВт.ч в інший обсяг місячного споживання, що більш ніж в чотири рази менше ніж середній тариф в Європі.
За даними Міністерства енергетики, тариф для населення в грудні 2020 року навіть не покриватиме витрати на доставку електроенергії від електростанцій до кінцевих споживачів.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Щорічні дотації за занижених тарифів на електроенергію для населення досягли 65-70 млрд грн.

Експерти відзначили, що від рішення щодо тарифів залежить подальша фінансова підтримка України від МВФ.

Ідею уряду привести тарифи до ринкового рівня підтримала Єврокомісія і Секретаріат Енергоспівтовариства.