Про це повідомила громадська організація Ліга Антитрасту.

«15 грудня Антимонопольний комітет на радість Ахметову планує закрити розслідування по скандальній формулі «Роттердам+». Цю справу було відкрито у 2019 році за заявою «Енергоатому» та з допомогою НАБУ. За даними джерел «Ліги антитрасту», через рік розслідування вирішено закрити у зв’язку з не доведенням порушення», - повідомила організація на своїй сторінці в Facebook.

Раніше повідомлялося, що формула «Роттердам+» була прийнята в березні 2016 року на виконання рекомендацій Антимонопольного комітету, який ще в 2015 році зобов’язав НКРЕКП відійти від ручного визначення цін на вугілля і запровадити прозору європейську методологію.

Нагадаємо, формула «Роттердам+», за якою розраховувалася об’єктивна ринкова ціна на енергетичне вугілля, діяла з травня 2016 по червень 2019 року. Вона автоматично втратила чинність з запуском ринку електричної енергії. Після того як формула припинила дію, ціни на вугілля та електроенергію для промислових споживачів підвищилися.

З 2017 по 2020 рік НАБУ проводило розслідування у справі «Роттердам+», за результатами якого не було встановлено ні доказів правопорушення, ні шкоди від дії формули, через що 27 серпня 2020 року прокуратура закрила справу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

У вересні 2020 року рішення прокуратури про закриття справи підтвердив Офіс генерального прокурора та Вищий антикорупційний суд.