Про це написала народний депутат Вікторія Гриб у блозі на сайті «Кореспондент».

За її словами, в зареєстрованих в даний час у Верховній Раді законопроектах про впровадження накопичувальної пенсійної системи №2683 і №4408 не передбачені механізми, які захистять вклади українців від інфляції і девальвації.

"Українцям пропонують нести свої гроші в недержавні пенсійні фонди... чи не здається вам, що дехто просто лобіює інтереси фінансових посередників, які «прокрутять» пенсійні внески, отримають прибуток, а люди залишаться зі знеціненими ресурсами, на які неможливо вижити?» - написала Гриб.

Вона також зазначила, що у разі прийняття такого варіанту пенсійної реформи, є великий ризик втрати населенням грошей, відданих до пенсійних фондів, через відсутність контролю з боку держави за діяльністю приватних фондів.

"Пам'ятаєте знецінені вклади в Ощадбанку СРСР? Як би ту ж схему не повторили з накопичувальними пенсіями. Наївно думати, що держава буде ефективно контролювати приватних посередників», - підкреслила Гриб.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Потрібно не просто перейти на другий рівень пенсійної реформи, а забезпечити гарантії збереження накопичених коштів", - додала депутат.

Раніше народний депутат України Муса Магомедов заявив, що в рамках пенсійної реформи можна приймати тільки ті рішення, які не збільшують податкове навантаження на бізнес, інакше така реформа його поховає.

У свою чергу заступник голови Ради Федерації роботодавців України (ФРУ) Сергій Біленький заявив, що при впровадженні другого рівня пенсійної реформи держава повинна гарантувати збереження пенсійних накопичень українців.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти щодо впровадження накопичувального рівня пенсійної реформи-депутатський " про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення «(№2683) і урядовий» Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо накопичувальної професійної пенсійної системи «(№4408), кожен з яких, за словами експертів, передбачає додаткові витрати для бізнесу.