Зроблені Антимонопольним комітетом (АМК) висновки у справі функціонування енергоострову Бурштинської ТЕС поверхові й мають замовний характер.

Таку оцінку діям комітету дав генеральний директор компанії D.Trading Віталій Бутенко, яку АМК звинуватив у зловживаннях.

«В питаннях функціонування ринку електроенергії України АМКУ бракує технічного та професійного розуміння цих ринків. Оцінки, зроблені АМКУ, були дуже поверхневими, суперечливими і більше нагадували політичне ток-шоу, ніж глибоке ринкове дослідження та аналіз», - написав Бутенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За його словами, спілкування із представниками комітету підтвердило слабкий рівень розуміння процесів в енергетичній галузі і брак базових знань ринку.

«На жаль, рішення АМКУ не має нічого спільного з європейськими практиками дослідження ринків. Було зрозуміло, що АМКУ навіть не намагався їх використовувати. Чому? – питання до них», - додав Бутенко.

За його словами, схожим чином роботу АМКУ оцінюють і міжнародні інвестори.

«Такі висновки не є суб’єктивними. Їх можна почути і від міжнародних інвесторів, які або вже судяться з АМКУ, в тому числі в міжнародних судах, або відмовились від ідеї заходити на український ринок через надмірну зарегульованість і непрогнозованість», - підсумував Бутенко.
Нагадаємо, 15 грудня Антимонопольний комітет вирішив стягнути з компаній групи ДТЕК 275 млн грн, звинувативши їх начебто у зловживаннях в енергоострові Бурштинської ТЕС. В компанії назвали рішення упередженим і необґрунтованим, й заявили про намір оскаржити його в суді.