Ленінський районний суд Миколаєва зобов'язав Корабельний районний відділ поліції ГУНП в Миколаївській області внести відомості про вчинення протиправних дій з боку НГЗ за заявою приватного виконавця Дмитра Куліченко.

Про це 18 грудня повідомляє ГО "Стоп Шлам" на своїй сторінці у Facebook, писати Вести.

7 грудня 2020 року приватним виконавцем Дмитром Куліченком було подано заяву до Вітовського ВП Корабельного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області про вчинення представниками ТОВ «НГЗ» злочину, передбаченого ч.2 ст. 342 (опір приватному виконавцю) і ст. 382 (невиконання судового рішення) КК України.

Однак, з необґрунтованих причин, представник поліції відмовився вносити скаргу до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Ленінський районний суд прийняв рішення задовольнити заяву Дмитра Куліченка і зобов'язати поліцію внести до ЄРДР відомості за заявою про вчинення протиправних дій з боку НГЗ.

Раніше, постановою Заводського районного суду м. Миколаєва від 23 листопада 2020 року був накладений арешт на все рухоме і нерухоме майно, а також майнові права Миколаївського глиноземного заводу на суму більше 9,2 млрд гривен за завдану шкоду екології Миколаївської області. Однак керівництво НГЗ всіляко перешкоджає виконанню рішення суду, що набрало чинності.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, Миколаївський глиноземний завод є найбільшим забруднювачем атмосферного повітря в регіоні за кількістю викидів. Про це свідчать дані Управління екології та природних ресурсів Миколаївської обласної державної адміністрації.