Це дозволить прискорити процес навчання співробітників і зробить його максимально безпечним.

Технологія віртуальної реальності (VR, virtual reality) - це згенерувала комп'ютером симуляція природного середовища або будь-якої життєвої / робочої ситуації.

ДТЕК Донецькі електромережі впроваджує в промислову експлуатацію VR-тренажер для перевірки знань і навчання співробітників. Шолом віртуальної реальності відтворює модель підстанції 110 кВ «Ялта» ДТЕК Донецькі електромережі. Відчуття повної присутності у віртуальному світі дає відеозображення на 360 градусів. Воно створено у реальному масштабі і максимально реалістично. Учень вивчає теорію і віртуально виконує більше 50 перемикань при ремонті і введенні підстанції в роботу. Все як в житті - взаємодія з устаткуванням, виконання необхідних операцій. Віртуальний учитель на прикладі показує, як потрібно виконати завдання.

ДТЕК тестує VR-технології
ДТЕК тестує VR-технології

«З допомогою VR-тренажера фахівці компанії зможуть до автоматизму відпрацювати свої дії на підстанції. А швидкість і безпека перемикань обладнання - це стабільна робота електромережі і надійне електропостачання наших клієнтів», - зазначив генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов.

VR-тренажер вже протестували фахівці компанії. У режимі навчання - з підказкою, під час іспиту - без. Одним з перших успішно виконав обидва завдання начальник Мангушський групи підстанцій ДТЕК Донецькі електромережі Сергій Сагіров: «Керувати VR-окулярами навчився практично відразу. Тренажер дуже зручний у використанні».

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вже на початку 2021 року на віртуальному тренажері почнуть навчатися молоді фахівці і підвищувати свою кваліфікацію чергові електромонтери компанії.

Програму навчання на VR-тренажері розробила компанія Kampov Technology (м.Маріуполь) за участю департаментів з охорони праці та управління персоналом ДТЕК Донецькі електромережі. Відео навчального курсу можна побачити тут.