Різкий стрибок долара сильно вплинув на українців, які тепер не знають, як поводитися з валютою.

Так, невигідний курс в обміннику миє загнати в мінус, але як правильно розпорядитися своїми грошима і поміняти валюту з мінімальними ризиками для свого бюджету?

У цьому розбирався кореспондент ранкового шоу "Сніданок з 1+1".

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

У зв'язку з новими правилами НБУ звичайним обмінникам на вулицях заборонено виводити курс валют на табло біля входу, як це було раніше. Це дозволено лише банкам.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Зараз же Нацбанк дав інструкцію щодо того, як вигідно змінювати валюту онлайн. Курс трохи кращий за готівковий, але купити валюти в інтернеті можна не більше, ніж на 50 тисяч гривень в еквіваленті на місяць. Ці гроші не можна буде зняти з рахунку, а потрібно покласти на депозит, мінімально на 3 місяці і потім потім суму можна зняти і використовувати.

Курс валют, фото – кореспондент
Курс валют, фото – кореспондент

Варто зазначити, що після того, як НБУ заборонив обмінникам світити на табло актуальний курс, ціни на долар, євро та інші валюти в обмінниках практично зрівнялися із банківськими.

Нагадаємо, що хоч і не москаль, але скакати перестане: економіст Григорій Кукуруза заспокоїв українців курсом 36,6.

Раніше ми повідомляли, що в Україні можуть повернути акциз на пальне: на скільки зросте вартість бензину.

Також стала відома інформація про те, що на українців чекає дуже важка: економісти попереджають про зростання цін на хліб і зернові.