З початку повномасштабного військового вторгнення росії в Україну багато громадян нашої країни ухвалили рішення виїхати до інших держав.

Звичайно, наших біженців багато де намагалися прийняти за спрощеною схемою, але зараз країни почали знімати ці "спрощення". Те саме стосується й Німеччини, адже вже з 1 вересня 2022 року для українців почнуть діяти нові правила.

Школа у Німеччині, кадр з відео
Школа у Німеччині, кадр з відео

Так, українцям, які переїхали до Німеччини після початку повномасштабної війни, мають порахувати кількість днів, які вони знаходяться на території країни.

Рахуються усі дні, починаючи з 24 лютого. Якщо ця кількість досягне позначки 90 днів, тоді потрібно буде виїхати з Німеччини на три місяці і потім повернутися, або подати документи на тимчасовий захист.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Тобто якщо вдалося приїхати в країну десь наприкінці травня, то вже до вересня цей термін якраз наблизиться до необхідного значення.

Однак у будь-якому випадку необхідно подати заявку на реєстрацію за параграфом 24 AufenthG до закінчення 90 днів. Це потрібно зробити, навіть якщо такої позначки термін перебування у Німеччині досягне лише у вересні чи грудні.

Раніше громадяни України могли заїжджати на територію Німеччини незалежно від кількості днів перебування у ЄС та депортації.

Українські біженці, скріншот: Youtube
Українські біженці, скріншот: Youtube

Нагадаємо, як вигідно поміняти валюту в Україні в 2022 році, не йдучи в "мінус": курс кращий, ніж готівковий.

Раніше ми повідомляли, що у НБУ назвали терміни, коли в Україні зростуть тарифи на комунальні послуги.

Також стало відомо, чи можна виїхати закордон чоловікові, знятому з військового обліку: пояснення Держприкордонслужби України.