Уряд розробив систему грантів, проєкт "єРобота" дозволить працевлаштувати близько 300 тисяч українців.

Будь-який підприємець, що прагне розвивати свою справу або започаткувати нову, може отримати безповоротну допомогу від держави. Про це повідомляють у Мінекономіки.

Україна. Фото: Знай.ua
Україна. Фото: Знай.ua

Уряд запустив низку грантових програм як потужний інструмент для підтримки малого й середнього бізнесу. Це також стимулюватиме створення робочих місць, яких потребують зараз українці. Ми розраховуємо, що реалізація всіх грантових програм в рамках проєкту “єРобота” дасть можливість створити понад 300 тисяч нових робочих місць”, - йдеться у повідомленні.

За словами першої віцепрем'єр-міністра України — міністра економіки Юлії Свириденко, проєкт включає 6 грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Повідомляють, що програма почала давати свої перші плоди: серед успішних кейсів 884 проєкти за напрямком "Власна справа", 15 проєктів зі створення садів та теплиць та 7 — підприємств із переробки.

Нагадаємо, ми писали, що у Мінсоцполітики розповіли, як українці, які втратили роботу, можуть отримати субсидію на період нового опалювального сезону.

Як повідомляв "Знай.ua" уряд взявся за безпеку водіїв: що змінять уздовж доріг по всій країні.

Також "Знай.ua" інформував, що українців благають не штурмувати аптеки, адже цей засіб не допоможе під час вибуху на АЕС.