Уряд запровадив мораторій на підвищення тарифів на комуналку для населення, проте одна популярна послуга все-таки подорожчає - вивезення твердих побутових відходів. Про нові тарифи та причини подорожчання, розповіли у комунальному підприємстві "Київкомунсервіс".

Підприємство заявило, що змушене підвищити тарифи на вивезення сміття у зв'язку зі стрімким подорожчанням палива, яке додало майже 75%. Зазначається, що тариф на вивіз сміття залишається одним із найнижчих і становить лише 36,11 гривні з одного споживача. Після підвищення тарифу платити доведеться вже 46,37 гривні з ПДВ, що на 10,26 гривні більше.

Комуналка, скріншот: Youtube
Комуналка, скріншот: Youtube

У КМДА наголосили, що новий тариф дозволить забезпечити стабільну роботу підприємства, зокрема вчасно виплачувати зарплатню та утримати на місцях кваліфікованих працівників.

Вивезення сміття, фото: prm.ua
Вивезення сміття, фото: prm.ua

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Наголошується, що платити більше за вивезення сміття доведеться і мешканцям інших міст. Зокрема, у Рівному дана послуга з 1 вересня коштує 28,44 гривні на особу у багатоквартирних будинках та 32,91 гривні для індивідуальної забудови. Такі цифри свідчать, що послуга подорожчала на 50%, якщо порівнювати з попередніми місяцями.

Раніше портал Знай повідомляв, пенсіонерам уріжуть пенсії, а на деяких подадуть до суду: українцям нагадали про один важливий нюанс.

Також наш портал інформував, що діти українських захисників можуть отримати до 7000 грн: названі умови.

Крім того, наш портал інформував, що українці можуть отримати компенсацію за оплату комуналки: як подати заявку.