З'явилася нова інформація щодо того, куди йде половина всіх державних податків громадян на сьогоднішній день. Закривають основні потреби держави.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк у власному Telegram-каналі, де регулярно ділиться актуальною інформацією.

В умовах воєнного стану найбільше коштів із державного бюджету йде саме на оборону та соціальні виплати. Це рівно половина всіх грошей податків, що становить 97 з половиною мільярдів на місяць.

Голосування за держбюджет, скріншот: YouTube
Голосування за держбюджет, скріншот: YouTube

Отже, загальна сума за перші сім місяців 2022 року становила 1,366 трильйона гривень, тобто в середньому близько 195 мільярдів на місяць. Витрати на оборону становили 31% (у середньому 60 млрд 450 млн на місяць), а на соціалку – 19% (у середньому 37 млрд 50 млн грн на місяць).

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

На безпеку та суди йде близько 14% усіх витрат на місяць – 27 мільярдів 300 мільйонів. На освіту 12% - 23 мільярди 400 мільйонів на місяць. Далі в рейтингу функціонує держава із сумою 19 мільярдів 500 мільйонів, що становить 10% від загальних витрат.

Гроші. Фото: Work.ua
Гроші. Фото: Work.ua
Гроші. Фото: Work.ua

Стаття "економічна діяльність" коштує 4% податків – 7 мільярдів 700 мільйонів гривень.

Інші витрати не дотягують навіть до 1%, і туди входить такі як екологія.

Загалом, як зазначив народний депутат, розподіл податків практично такий самий, як і до повномасштабного вторгнення, але суми значно змінилися.

Засідання по бюджету, фото: Мінфін
Засідання по бюджету, фото: Мінфін

Якщо в січні-лютому 2022 року середньомісячні витрати становили 189 млрд грн, то у березні-липні вони зросли до 198 млрд грн.

Нагадаємо, що місія МАГАТЕ залишила ЗАЕС: окупанти влаштували справжній цирк спостерігачам

Раніше повідомлялося, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію із січня

Також, ЗСУ постійно просуваються на Херсонщині: британці підтвердили контрнаступ