Ігрова компанія Activision Blizzard вважає назву "Азов" нациською та забороняє її у своїх іграх.

Про це повідомив засновник спільноти "Український Гік" Артем.

Шеврон "Азова". Фото: скриншот Twitter
Шеврон "Азова". Фото: скриншот Twitter

Він написав, що для нього ця компанія більше не існує і відношення до неї різко-негативне.

Служба підтримка Blizzard аргументувала це тезами російської пропаганди, вказуючи на те, що Azov - це ультраправий і неонацистський рух, тому компанія забороняє згадувати його у своїх іграх.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Blizzard. Фото: скриншот Twitter
Blizzard. Фото: скриншот Twitter

Назва клану "Azov" була змінена на технічну. Після спроби оскаржити це у техпідтримці відповіли: "Оскільки назва "Азов" нагадує назву полку "Азов", який "викликав суперечки через його ранні та нібито триваючі зв’язки з ультраправими групами та неонацистською ідеологією, використання суперечливої символіки, пов’язаної з нацизмом, і твердження про те, що члени групи брали участь тортур і військових злочинів".

"Це офіційна образа України, як на мене", - заявив Артем. Віт також наголосив, що намагався достукатися до модераторів, однак вони повторювали російські наративи.

Скриншот повідомлень
Скриншот повідомлень

Нагадаємо, ми писали, що Марк Фейгін розповів про масштаби істерики у Кремлі, коли Україні дадуть ATACMS: "путін стурбований".

Як повідомляв "Знай.ua" Олег Скрипка з ВВ прийняв "дар" маленької шанувальниці, яка розплакалася, не потрапивши на його концерт.

Також "Знай.ua" інформував, що породілля з Маріуполя, яка дивом вижила після бомбардування окупантами, допомагає російським пропагандистам робити фейки.