Стало відомо, чи можна відмовитися від виданого кредиту в перші кілька днів після його оформлення.

Відповідь на це запитання надали у Національному банку України. Там пояснили, як не правильно зробити, щоб оформити все за законом.

Як виявилося, клієнт має право відмовитися від кредиту протягом перших 14 днів з дати оформлення. Все це відповідно до Закону України "Про споживче кредитування".

НБУ - фото Національний банк України
НБУ - фото Національний банк України

При цьому клієнт може навіть не пояснювати причину, однак такий пункт має бути передбачений у договорі з фінансовою установою.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Для того, щоб здійснити це, вам потрібно звернутися до банку, де й написати відповідну заяву. Далі ви повертаєте фінансовій установі гроші разом із відсотками за використання, які передбачені кредитом. Все це протягом тижня після відмови.

Можна також оформити реструктуризацію. Це зміна умов кредитного договору більш лояльні для позичальника з урахуванням його фінансового стану, що дозволяє платити за кредитом.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що в касах банків знову не вистачає валюти, але Національний банк України знайшов вихід із цієї проблеми. У разі потреби вони здійснюватимуть операції з обміну безготівкової валюти банків на готівкову валюту для підкріплення банківських установ.

"Поточна нестача готівкової валюти в окремих банках є тимчасовою. Національний банк уважно стежить за ситуацією і має достатньо готівкової валюти, щоб підтримувати готівкову валютну ліквідність банківської системи на належному рівні для задоволення потреб українців", - наголосив заступник голови Національного банку Юрій Гелетій.

Нагадаємо, що Lifecell попередив про важливу функцію: без зв'язку ніхто не залишиться

Раніше повідомлялося, що українцям пояснили, чи платити за оренду, якщо майно в окупації: "врятується" не кожен

Також українка поскаржилася на зіпсований товар у магазинах Eva: дорогий парфум за втридорога виявився нахабною підробкою