Національний банк України на 9 вересня 2022 р. встановив нові ціни на іноземні валюти. Згідно з офіційними даними, євро різко подорожчало.

НБУ встановив курс гривні до долара перед вихідними, який буде діяти впродовж суботи та неділі - 36,56 грн, а курс євро 36, 71 грн. Однак у обмінниках України курс не такий стабільний, відколи Нацбанк дозволив обмінникам встановлювати власну ціну, різниця між НБУ та обмінниками - досить відчутна.

Скриншот НБУ
Скриншот НБУ

Так перед вихідними в обмінниках за один долар просили 41, 47 грн. Євро також піднявся в ціні до 41 грн.

Курс долара на чорному ринку становить 41,60–41,87 грн. За даними трейдерів, курсові спреди знову зросли, і придбати готівковий долар стало дорожче. Гривня продовжила ослаблення, розпочате цього тижня після стабілізації.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

курс долара, фото Pxhere
курс долара, фото Pxhere

Продати американську валюту в середньому можна за курсом 40,48 грн за дол., євро - 40,00 грн за євро.

Які ціни на іноземну валюту в українських банах станом на 9 серпня:

Приватбанк – 39,5 - 39,9 грн;
Ощадбанк – 39,8 - 39,99 грн;
Укрексімбанк – 39,6 - 39,99 грн;
Райффайзен – 41,3 - 42,0 грн.

Щодо безготівки, курс при оплаті карткою в банках у Приватбанку становить 37,31 грн за долар, в Ощадбанку – 37,12 грн, в monobank – 37,5 грн.

Нагадаємо, ми писали, що українці масово скаржаться на ПриватБанк, який "зажав" їхні долари: "Кому війна, кому рідна мати".

Як повідомляв "Знай.ua" українка поскаржилася на зіпсований товар у магазинах Eva: парфум за втридорога виявився нахабною підробкою.

Також "Знай.ua" інформував, що 90 грн за долар: експерт розповів, яким може бути курс валют невдовзі.