Через війну, яку розпочала росія в Україні, багато людей зазнали значних втрат від зруйнованого житла, до загиблих родичів, рідні, здоров'я. Також багато людей зазнали втрат кінцівок, від влучань російських ракет.

У Міністерстві соціальної політики познайомили з дівчинкою Марина з Херсонщини, яка зараз проходить лікування та протезування в клініці Охматдит.

У повідомленні розповіли історію дитини. 6-річна дівчинка втратила ногу, після того, як в їх будинок потрапила ракета, тому їй потрібно навчитися користуватися протезом.

Марина з Херсонщини. Фото: НДСЛ Охматдит
Марина з Херсонщини. Фото: НДСЛ Охматдит

"Лікарі клініки разом з Мариною та її батьками вже пройшли великий шлях. Коли дитина тільки поступила в Охматдит, то майже весь час лежала в ліжку. Але протезування потребує підготовки, зокрема фізичної, щоб м'язи були готові до нового незвичного навантаження. Щоденні тренування дали результати — зараз дівчинка вже добре тримає рівновагу, самостійно пересувається та опановує свій перший тренувальний протез", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Що важливо, підтримка психолога, тож, в перші дні дитина навіть надягати протез боялась, тепер вона дала йому ім’я.

"Її протез звуть Кеша", - зазначають у повідомленні.

Протезування дітей має свої особливості, оскільки дівчинка швидко росте, щороку їй потрібен буде новий протез, а зараз навчальний протез потрібно коригувати щотижня.

Нагадаємо, ми писали, що українцям, які постраждали внаслідок воєнних дій рф виплатили 9 млн грн — хто може розраховувати на допомогу.

Як повідомляв "Знай.ua" пенсіонерам дозволили змінити реквізити за допомогою інтернету: прощавайте, кілометрові черги.

Також "Знай.ua" інформував, що електроенергія у опалювальний сезон: українцям розповіли, чого очікувати найближчим часом від тарифів.