В Україні війна і інфляція продовжує збільшуватися, адже ворог нищить заводи, підприємства та інфраструктуру українських міст, проте частково є позитивні новини з ринків, деякі овочі приємно здивують ціною.

На ринку картоплі в Україні встановилася тенденція до зниження цін. Як зазначають аналітики проєкту EastFruit, основною причиною такої тенденції стали масові збиральні роботи в основних регіонах виробництва і, як наслідок, збільшення постачання картоплі на ринок.

Гуртовий ринок. Фото: скриншот Youtube
Гуртовий ринок. Фото: скриншот Youtube

У основних регіонах виробництва ціни на картоплю варіюються в межах 5-9 грн/кг, що в середньому на 13% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Причиною такої ситуації експерти вважають сезонне збільшення пропозиції цієї продукції на ринку, тоді як попит на картоплю залишається дуже невисоким. При цьому більшу частину продукції, що надходить у продаж, становить картопля невисокої якості, що також негативно впливає на формування цін.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Проте, попри понижувальний ціновий тренд, картопля в Україні сьогодні коштує в середньому на 46% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Картопля на ринку. Фото: скриншот Youtube
Картопля на ринку. Фото: скриншот Youtube

Однак при цьому оператори ринку вважають за можливе, що тенденція зниження ціни в цьому сегменті зберігатиметься й надалі, оскільки збиральні роботи у господарствах населення продовжуються.

Нагадаємо, ми писали, що скільки коштують кавуни та дині в Україні: після херсонських цінників хочеться ридати.

Як повідомляв "Знай.ua" інфляція зробила ривок: як змінилися ціни в Україні і що подорожчало найбільше.

Також "Знай.ua" інформував, свинина на столі українців з'являтиметься рідше: із новими цінами дозволить собі не кожен.