Українець запідозрив "Ощадбанк" у шахрайстві через незрозумілі "махінації" з соціальними виплатами. Докладніше про інцидент він розповів у своєму відгуку, який опублікував на порталі "Мінфін".

Українець розповів, що близька йому людина, 83-річний пенсіонер отримував соцвиплати через "Укрпошту". Потім почалася війна та населений пункт, де він жив опинився у тимчасовій окупації. Повідомлення від "Ощадбанку" про нарахування грошей продовжували надходити, але отримати їх було неможливо. Через деякий час пенсіонеру вдалося вибратися з окупації на підконтрольну територію, але виплати отримати так і не вдалося.

"Ощадбанк", фото: Знай.uа
"Ощадбанк", фото: Знай.uа

"Це просто жах - і ворогів не треба..." - коментує клієнт.

За словами чоловіка, у банку заявили, що виплат у них немає і після довгих розглядів заявили, що потрібно почекати місяць і гроші знайдуться.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Ощадбанк. Фото: скрин відео
Ощадбанк. Фото: скрин відео

"В ощадбанку цих виплат чомусь немає. Дзвоню на гарячу лінію, мені повідомляють, що виплати "висять" в банку два місяці, а потім вертаються кудись назад, і відправили людину в соц.службу.А там зовсім "морок".Спочатку відправляли в ощадбанк, звідти людину знову відправили в соц. захист, де вже повідомили, що чомусь потрібно чекати місяць — і гроші її найдуть.Чому чекати місяць? Де ділися виплати? Не зрозуміло. Напрошується висновок — чи нас обслуговують такі "кваліфіковані" працівники, або шахраї", - поділився клієнт.

Скарга на Ощадбанк. Фото: скрін minfin
Скарга на Ощадбанк. Фото: скрін minfin

Раніше портал Знай повідомляв, "Ощадбанк" заблокував клієнту гроші без жодних пояснень: "Висять незрозуміло де".

Також наш портал інформував дефіцит доларів в Україні: у НБУ розповіли, коли в касах банків з'явиться валюта.

Крім того, наш портал інформував новий податок для обмінників: Данило Гетьманцев розповів, які зміни насправді принесе нововведення.