Яким очікується курс долара наступного року, середня зарплата та рівень інфляції, розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду, присвяченому ухваленню держбюджету на 2023 рік.

Денис Шмигаль заявив, що основні витрати України у 2023 році підуть на сектор безпеки та оборони. На ці потреби виділяється 1 трлн 136 млрд. гривень.

Українці на вулиці, скріншот: Youtube
Українці на вулиці, скріншот: Youtube

"З кожної бюджетної гривні 50 копійок піде на армію та безпеку, ще 35 копійок - на соціальні виплати, медицину та освіту. Усе ясно та прозоро", - зазначив чиновник.

Інфляція за прогнозами уряду продовжить зростати і цілком може досягти показника 30%. Водночас середня заробітна плата орієнтовно становитиме 18,5 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Згідно з макроекономічним прогнозом середньорічний курс долара коливатиметься в межах 42 гривень.

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

"Отже, в рамках цього макропрогнозу економіка наступного року зросте на 4,6% у реальному вираженні і на 37% у номінальному. Середня зарплата орієнтовно становитиме 18,5 тисяч гривень, інфляція може досягти 30%, середньорічний курс долара коливатиметься в районі 42 гривні", - поділився Денис Шмигаль.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.

Також наш портал інформував, що українцям показали, на що щомісяця йдуть рекордні суми з держбюджету: дві головні сфери забирають половину коштів.

Крім того, наш портал інформував, чому українцям припинили надсилати звичні платіжки за комуналку: у Нафтогазі розвели руками.