Фінансування житлових субсидій у 2023 році хочуть скоротити на 600 мільйонів гривень порівняно з 2022 роком. Про це свідчать цифри, які містяться у проєкті державного бюджету на наступний рік.

У проєкті державного бюджету на 2023 рік обсяг державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг та на придбання громадянами твердого пічного палива та зрідженого газу встановлено на рівні 37,8 млрд. гривень, що на 600 мільйонів менше, ніж закладено до бюджету на 2022 рік.

Призначення субсидій, скріншот з відео
Призначення субсидій, скріншот з відео

Так, в уряді мають намір скоротити фінансування житлових субсидій. Насамперед це пов'язано з тим, що частина регіонів опинилася під тимчасовою окупацією, житловий фонд зруйнований чи пошкоджений, а деяке житло порожнє, оскільки люди тимчасово виїхали за кордон через бойові дії.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Отже, скорочення фінансування не відчують вже діючі отримувачі субсидій. Витрати зменшуватимуться лише через те, що одержувачів поменшало і та сума, яка була закладена 2022 рік, наступного року просто не знадобиться.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що субсидії отримають все, але механізм призначення зміниться: у Міністерстві соціальної політики анонсували нововведення.

Також наш портал інформував, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Крім того, наш портал інформував, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.