Тенденція на подорожчання усіляких продуктів в Україні зберігається, проте саме яйця до останнього тримали "планку" і не підвищувалися в ціні. Тепер настала їхня черга.

За місяць ціна на цей продукт у супермаркетах України зросла на 5-6 гривень. Про це свідчать дані з порталу "Мінфін".

Скрін, відео YouTube яйця
Скрін, відео YouTube яйця

У серпні 2022 року ціна за десяток яєць "Квочка" в середньому по магазинах складала 31,31 грн. У вересні за яйця цієї торгової марки доведеться віддати до 38,70 грн. Найдешевше їх можна купити в Новусі – 36,29 грн.

З іншими постачальниками та сама історія. Подорожчали яйця ТМ "Ясенсвіт". Ціна десятка за місяць зросла із 31,84 грн. до 36,73 грн. Вигідніше взяти буде у Варусі (34,60 грн.) або Ашані (34,70 грн.).

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також злетіли ціни на яйця в упаковках по 18 та 30 штук. Так, яйця "Ясенсвіт" (18 шт.) подорожчали з 55,49 грн. до 62,43 грн., а "Ясенсвіт" (30 шт.) - з 90,44 грн. до 105,60 грн.

Ціни на яйця, дані Мінфіну
Ціни на яйця, дані Мінфіну

Це не єдиний продукт, ціна на який так сильно зросла останнім часом. М'ясо, олія, бакалія, овочі та фрукти - на все спостерігається подорожчання та експерти прогнозують, що це ще не межа.

Раніше ми писали про те, чи вистачить олії в Україні: плани фермерів різко змінилися – фахівці зробили новий прогноз

Як повідомляв Знай.ua, "Ощадбанк" запідозрили в шахрайстві через "махінації" із соцвиплатами: "І ворогів не треба"

Також портал Знай.ua писав, як заощадити на опаленні взимку: найдієвіші поради, щоб не замерзнути та зменшити платіжки