Оскільки останнім часом поширюються повідомлення про надзвичайно сувору зиму 2022-2023 років, в Українському гідрометеорологічному центрі вирішили прояснити ситуацію.

За словами синоптиків Укргідрометцентру, подібна інформація не має під собою наукового підґрунтя та науково обґрунтованих методичних розрахунків.

Вони пояснюють, що сучасний розвиток метеорологічної науки у всьому світі не дозволяє складати прогнози розвитку атмосферних процесів з такою великою завчасністю.

Проте існує інший підхід, який дозволяє оцінити ймовірність різних сценаріїв розвитку синоптичної ситуації, надавати рекомендації щодо очікуваного температурного режиму в різні сезони року та враховувати ці рекомендації при прийнятті управлінських рішень.

Місто взимку, скріншот з відео
Місто взимку, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

То ж за результатами аналізу температурних показників за останні десятиліття можна зробити наступні висновки:

  • середня температура зимового періоду за період грудень-лютий очікується на 1-2 градуси вищою за норму, розрахованою за період 1991-2020 рр.
  • ймовірність тривалих холодiв в зимовий період в Україні є мінімальною;
  • цілком ймовiрнi короткочаснi суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб;
  • перенесення початку опалювального періоду на пізніші строки та його закінчення на більш ранні строки є обґрунтованим та підтверджується метеорологічними розрахунками.

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз