Уряд зосередив основні зусилля на тому, щоб нагромадити необхідну кількість газу та вугілля для нового опалювального сезону, який буде дуже складним. На що чекати від нового опалювального сезону, розповів голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус в ефірі національного телемарафону.

Держава продовжує робити все, щоб накопичити необхідну кількість газу у сховищах та вугілля на складах, щоб опалювальний сезон пройшов успішно. Водночас проводиться ремонт пошкоджень об'єктів, які постраждали внаслідок обстрілу російських окупантів.

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

"До кінця жовтня у нас будуть необхідні запаси газу та вугілля", - зазначив Андрій Герус.

Нардеп наголосив, що зниження мінімальної температури опалення у житлових приміщеннях на 3-4 градуси, яке запланував Кабмін, необхідний крок для суттєвої економії у масштабах усієї України.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Опалення, скріншот: YouTube
Опалення, скріншот: YouTube

"Це ще один фактор, який додасть впевненості у тому, що ми спокійно та стабільно пройдемо цей опалювальний сезон", - вважає народний депутат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.

Також наш портал інформував, що українцям показали, на що щомісяця йдуть рекордні суми з держбюджету: дві головні сфери забирають половину коштів.

Крім того, наш портал інформував, чому українцям припинили надсилати звичні платіжки за комуналку: у Нафтогазі розвели руками.