Букінгемський палац у суботу, 24 вересня опублікував першу фотографію місця останнього упокоювання королеви Єлизавети II поряд з принцом Філіппом.

"Гросбух був встановлений у Меморіальній каплиці короля Георга VI після поховання Її Величності королеви Єлизавети", - написала королівська родина у своєму перевіреному акаунті у Твіттері.

Пост супроводжувався фотографією могили государя серед квіткових композицій.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Після державного похорону Єлизавети 19 вересня її поховали разом із тілом її покійного чоловіка Філіпа, якого перевели до неї.

Її батьки, король Георг VI, який помер у 1952 році, і королева Єлизавета, королева-мати, яка померла у 2002 році, а також її сестра принцеса Маргарет, яка також померла у 2002 році, були поховані в Меморіалі короля Георга VI, у каплиці.

Останки Пилипа, який помер у віці 99 років у квітні 2021 року, раніше зберігалися у Королівському сховищі у каплиці Святого Георгія.

Меморіальна каплиця короля Георга VI є частиною каплиці Святого Георгія, місця різних королівських поховань.

Єлизавета померла 8 вересня у віці 96 років у замку Балморал у Шотландії після історичного 70-річного правління.

Королева Єлизавета II і принц Філіп, фото: Getty Images
Королева Єлизавета II і принц Філіп, фото: Getty Images

Згодом король Чарльз III, її старший син зійшов на британський престол зі своєю дружиною Каміллою, яка тепер є королевою-консортом.

За кілька годин після того, як стало відомо про смерть його коханої матері, 73-річний Чарльз оплакував її в емоційній заяві.

Король Чарльз III та королева-консорт Камілла на похороні Єлизавети II, кадр з відео
Король Чарльз III та королева-консорт Камілла на похороні Єлизавети II, кадр з відео

"Смерть моєї улюбленої матері, Її Величності Королеви, - це момент найбільшої печалі для мене і всіх членів моєї родини" , - йдеться у заяві, опублікованій у соціальних мережах королівської сім'ї.

Нагадаємо, що білий павук заповз на королеву Єлизавету II під час похорону, замішаний Чарльз III.

Раніше ми повідомляли, що Кейт Міддлтон вразила весь двір милою витівкою на згадку про кохання королеви Єлизавети II.