Варто нагадати, що мобілізація відбувається не лише в Росії, а й в Україні. Однак, якщо наші воїни захищають свої землі, то росіян відправляють як гарматне м'ясо через амбіції путіна. Які види повісток у нас є.

Нещодавно загальну мобілізацію в Україні продовжили до 21 листопада цього року, а це означає, що практично кожен громадянин може отримати повістку. А ось, яке саме – питання, бо існує одразу чотири види таких документів.

Роздача повісток, скріншот: YouTube
Роздача повісток, скріншот: YouTube

Перша вручається з метою уточнення облікових даних. Цей вид порядку денного вручається призовникам для того, щоб внести відомості до бази про призовника. Тобто, його сімейний стан, інформація про працевлаштування, а також наявність чи відсутність дітей. В результаті вас сповістять, чи придатні ви до служби, чи є підстави для відстрочення.

Також є повістка на проходження військово-медичної комісії. Вона зобов'язує чоловіка пройти повне медичне обстеження. До порядку денного додається картка дослідження та медичного огляду військовозобов'язаного, в якій зазначається, про придатність або непридатність призовника до строкової служби.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Повістка. Фото: Кореспондент
Повістка. Фото: Кореспондент

Третім видом є повістка-призов на строкову військову службу. Там вказують термін, у який ви повинні з'явитися на ділянці. При собі потрібно мати паспорт, військовий квиток, або посвідчення про приписку до призовної ділянки.

Ну і насамкінець мобілізаційне розпорядження. Його вручають тим громадянам, які пройшли повну медичну комісію, а також визнані придатними для несення військової служби. Після його видачі людина зобов'язана у призначений термін з'явитись у спеціальний пункт.

Воїни ЗСУ, фото: Facebook
Воїни ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що пенсійне посвідчення у 2022: як люди похилого віку можуть заново оформити втрачений документ у короткий термін

Раніше повідомлялося, що українка розповіла, які труднощі можуть виникнути під час використання поштоматів від "Нової пошти"