Стало відомо про незаконність одного із найпопулярніших штрафів для водія. Що не мають права робити співробітники правоохоронних органів та як захистити свої права.

Досить часто українські водії трапляються на хитрощі, і їх штрафують за тріщину на вітровому склі. Відбувається це на підставі ч.1 ст. 121 КУпАП, адже це вважається технічною несправністю.

Водій. Фото: скріншот youtube
Водій. Фото: скріншот youtube

Якщо водій знову попався на цьому, то його можуть позбавити посвідчення водія на строк від 3 до 6 місяців, але, як виявилося, вони не в праві цього робити.

Це правда, згідно з п.6.8.5 ДСТУ 3649:2010 у цьому місці не повинно бути жодних відколів чи тріщин, але при цьому це не вважається технічною несправністю автомобіля.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Квитанція, штраф - фото ukr.media
Квитанція, штраф - фото ukr.media

Згідно з п.31.3 ПДР, на автомобілі забороняється їздити у таких випадках:

- при виготовленні або переобладнанні з порушенням вимог стандартів, правил та нормативів, що стосуються безпеки дорожнього руху;

- якщо водій не пройшов обов'язкових техконтроль;

Якщо номерні знаки не відповідають вимогам усіх стандартів;

- При порушенні порядку встановлення та використання спеціальних світлових та звукових сигнальних пристроїв.

Тобто про тріщину у вітровому склі нічого не сказано, а значить, дефект не вважається значним, і керувати таким автомобілем можна далі.

Водій. Фото: скрін youtube
Водій. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що чи справді треба боятися зими цього року: українців порадували несподіваною новиною

Раніше повідомлялося, що ПриватБанк залишив українця без засобів для існування: все через збій у банкоматі

Також, уроки про повітряну тривогу та історія російсько-української війни: як змінилася навчальна програма для школярів у 2022 році