Тариф на передачу електроенергії в Україні зміниться вже з наступного року і то суттєво. Попередньо відомо, що ця послуга подорожчає на 84%.

Відповідний проєкт зараз обговорюють на сайті НЕК Укренерго. Крім того, мова йде про здорожчання тарифу на диспетчерське (оперативно-технологічне) управління, яке буде ще більш відчутним

Зокрема, у цьому документі, пропонують встановити тариф на передачу електроенергії на рівні 636,17 грн/МВт-год. Водночас тариф на послуги з диспетчерського управління зросте на 234% – до 207, 63 грн/МВт-год.

Електроенергія. Фото: Zik.
Електроенергія. Фото: Zik.
Електроенергія. Фото: Zik.

Як пояснюють в Укренерго на таке значне зростання вплинула зміна курсу долара та євро, і відповідно знеціненням національної валюти. Крім них на тариф впливає збільшення аварійного запасу Укренерго, а також зростання витрат на капітальні інвестиції і збільшення ціни на водопостачання і водовідведення.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Проте, для населення є хороші новини. Оскільки у документі йдеться й про те, що це не вплине на розмір тарифу, яким користується населення.

В Укренерго це пояснили наступним чином: постачанням електроенергії побутовим споживачам здійснює постачальник універсальних послуг за фіксованими цінами, які не залежать від тарифів Укренерго.

Електроенергія, фото: 112ua.tv
Електроенергія, фото: 112ua.tv

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз