Українцям радять готуватися до важкої зими, без світла і тепла. У разі якщо є до кого переїхати на зиму в село — радять так і зробити, щоб мати змогу обігрітися і приготувати їжу дровами та вуглем.

На порталі Аgrotrend радять подумати про тих, хто б їх міг прихистити у селі, або поїхати у власний заміський будиночок. Там можна запастися дровами, торфом, вуглем, щоб обігріти дім.

Заготівля дров. Фото: скриншот Youtube
Заготівля дров. Фото: скриншот Youtube

У випадку екстраординарної надзвичайної ситуації, буде змога виїхати й перебути зиму за межами холодної пастки, в яку, по суті, перетвориться багатоквартирний будинок, - радить президент Центру глобалістики “Стратегія ХХІ” Михайло Гончар

Консервація на зиму. Фото: скриншот Youtube
Консервація на зиму. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Інструктор з виживання, керівник школи виживання "Білі вовки" Сергій Білоус радить включити у тривожну валізку ліхтарик та запасні батарейки, або ліхтарик з сонячною батареєю чи акумуляторний. Також можна придбати газову лампу. Для приготування їжі бажано – туристичні пічки, але треба пам’ятати, що балонів вистачає ненадовго, потім їх треба замінити, а це теж не дешево.

Тривожний рюкзачок. Фото: скриншот Youtube
Тривожний рюкзачок. Фото: скриншот Youtube

Також експерти радять робити консервації, запастися консервами з магазину. Банки витримають в умовах до мінус 5. А ключова технологічна порада, якщо дуже холодає – глибше в землю.

Нагадаємо, ми писали, що найскладніший опалювальний сезон: українцям підказали дешевий варіант обігріву будинку.

Як повідомляв "Знай.ua" у "Нафтогазі" дали пораду українцям, як вигідніше споживати газ та платити менше.

Також "Знай.ua" інформував, що світло доведеться економити: здорожчання електроенергії на 84% не залишить вибору, яким буде тариф для населення.