Цього дня православною церквою вшановується пам'ять мучениць Аріадни Промісської та Ірини Єгипетської. Інші назви свята: "Аріна осіння", "Аринін день", "Ірина", "Журавлиний літ".

Є думка, що всі ягоди, які зібрані сьогодні, мають величезну цілющу силу. Тому не забудьте зібрати хоча б шипшину. Він може допомогти при проблемах зі шлунком або кишечником, якщо зібрати його опівдні - допоможе від застуди, а якщо на заході сонця - від інших недуг. Але використовують його також для олії, варення, повидла, мармеладу. З нього виходять дуже смачні та ароматні страви та напої.

Також у цей день заведено стежити за журавлями, їх вважають Божими посланцями. Люди вірять, що восени вони забирають мертві душі, а навесні прилітають із душами немовлят. Птахам, що відлітають, слід прокричати: «Колесом дорога», – тоді вони неодмінно після зимівлі повернуться додому.

Восени саме час заготовляти запаси на зиму. Тому раніше цього дня збиралися разом жінки та рубали капусту, щоб потім засолити чи заквасити її. Моляться сьогодні і святій Ірині, треба піти до храму і помолитися про здоров'я, благополуччя та сімейне щастя. Коли вийдете з церкви, дайте нужденним милостиню.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Церква, фото: Знай.uа
Церква, фото: Знай.uа

Сьогодні варто провести, займаючись добрими справами. Не хвалиться і не ображайте нікого, також сьогодні не можна просити у Бога більше, ніж треба людині. Інакше втратите і те, що маєте.

Не дивіться, що осінь – похмура пора. Одягніть одяг жовтих, червоних та помаранчевих кольорів. Це принесе вам гарне самопочуття та настрій. Якщо хочете наповнити життя новими добрими враженнями та знайти друзів, попрацюйте над вхідними дверима та її зовнішнім виглядом. Повісьте номер, якщо його немає, а якщо потьмянів – почистіть. Добре було б самі двері теж вимити, а якщо прибираєте, відчиніть їх навстіж.

Що не можна робити 1 жовтня

У цей день не можна лаятися, не можна хвалитися і не можна кривдити одне одного. Намагайтеся творити тільки добро. Не вимагайте багато від коханого, інакше він може сильно роздратуватися. Не варто розпочинати нових справ. Також сьогодні є заборона просити Бога більше, ніж вам потрібно, ви можете втратити вже те, що маєте.

Приказки та прикмети

  • Яка погода на Арину Шипшиницю, такою буде і 1 квітня.
  • Якщо бур'ян високий, то взимку буде багато снігу.
  • Якщо на березі ще залишилося листя, значить зима буде теплою та тихою.
  • На Арину кінець білих грибів.
  • Журавлі у цей день полетіли на південь - за 2 тижні буде сильний мороз.
  • Диких гусей та журавлів у небі не видно – до листопада буде тепло.
  • Ті, хто народився 1 жовтня, зазвичай довго живуть. Вони люблять мандрувати. Носити їм слід гранат.

Народні прикмети на 1 жовтня