Після варіння овочів для салату чи для приготування інших страв, не поспішайте виливати воду, у якій їх варили. Саме восени та у зимовий період часто варять овочі для таких сезонних салатів як мімоза, вінегрет, оселедець під шубою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа основі відвару можна приготувати корисне добриво для кімнатних рослин. То ж не лише самі овочі принесуть користь, а й звичайна вода у якій їх готували.
Щоправда, передусім слід дотриматися важливої умови, від якої залежить можливість подальшого використання овочевого відвару як основи для поживного добрива для кімнатних рослин.
Мова йде про наявність солі у відварі. То ж якщо ви плануєте опісля варіння овочів, використати відвар для приготування добрива, утримайтеся від додавання у воду солі.
То ж чим корисна вода після того, як варилися овочі?
Річ у тому, що під час приготування багато корисних речовин та вітамінів виварюється, тобто "овочевий бульйон" виходить досить наваристим.
Тому замість того, щоб зливати у раковину, розбавте навар водою 1:1 та поливайте квіти раз у місяць. Важливо: вода з добривом має бути при поливі кімнатної температури, проте зберігати можна у холодильнику.
Нагадаємо, як ніколи не можна зберігати гарбузи: втратите урожай і залиштеся без запасів
Як повідомляв "Знай.ua", понад 42 гривні за долар: новини про "ядерку" потягнули курс валют вгору, де межа
Також "Знай.ua" писав, чому чорнобривці потрібно закопувати на городі восени: порада на вагу золота