Стало відомо про те, що певна частина українців незабаром зможе отримати компенсації за комунальні послуги, і їхня сума трохи збільшиться.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У Кабінеті міністрів України ухвалили постанову, в якій йдеться про те, що починаючи з 1 жовтня поточного року компенсації за комунальні послуги буде збільшено. Йдеться про тих осіб, які розмістили у себе переселенців.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Тепер вони замість 450 гривень отримуватимуть суму вдвічі більшу – 900 гривень.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб
Показати ще

Це планували зробити вже давно, але можливим це стало завдяки Товариству Червоного Хреста України, яке з березня по липень виділило вже не менше 110 мільйонів гривень на такі компенсації за спеціальною програмою, яка має назву "Прихисток".

Комунальні послуги, скріншот з відео
Комунальні послуги, скріншот з відео

До того ж, українців запевнили, що компенсації за розміщення біженців на розмірі субсидій не позначаться, адже виплати в дохід не враховуватимуться.

При цьому розширили також перелік закладів, які зможуть отримати таку ж компенсацію в тому випадку, якщо у них зможуть розміститися переселенці. Кошти отримуватимуть не лише державні та комунальні підприємства, як це було раніше, а й інші юридичні особи. У цей перелік входять як ФОП, і різні релігійні організації.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що українка поділилася неприємним досвідом використання Київстару: як не виявитися ошуканим на гроші через помилку компанії

Раніше повідомлялося, що в Україні знову сильно подорожчало м'ясо: скільки коштуватиме курятина і свинина .

Також, новий закон про здоров'я налякав усіх противників вакцинації: у МОЗ відповіли, чи збираються робити це примусово