Українцям доведеться відвикати ласувати борщем зі сметаною, оскільки ціни на цей молочний продукт, який ідеально доповнює страву, стрімко зростають. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Українцям стає все складніше просочитися, адже ціни на продукти зростають семимильними кроками. Дорожчають навіть продукти першої потреби або ті, які раніше завжди були доступними для гаманця будь-якого українця.

Ціни на молочку. Фото: скрін youtube
Ціни на молочку. Фото: скрін youtube

Так, в українських супермаркетах подорожчало улюблене доповнення до борщу – сметану. Середня вартість сметани Президент 15% на початку жовтня становить 36,26 гривні за 350 грамів. Ще у вересні цей продукт продавався по 35,16 гривні. У мережі Varus нинішня ціна на продукт становить 35,40 гривні, а у Metro та Novus 37,39 та 35,99 гривні відповідно.

Ціни на сметану. Фото: скрін minfin
Ціни на сметану. Фото: скрін minfin

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Куди помітніше злетіли ціни на сметану Простоквашино 20%. Загалом вона продається по 44,49 гривні за 340 грамів. У вересні ця сметана коштувала 41,03 гривні. Найдорожче продукт продається в мережі Auchan – 47,90 гривні, а найнижчі ціни у Varus – 41,60 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.

Також наш портал інформував, українцям з 1 листопада світять додаткові 2200 гривень та гуманітарна допомога: у Мінінтеграції розповіли, кому це дістанеться.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.