Українцям варто підготуватися до змін, які відбудуться наприкінці жовтня. Справа в тому, що в ніч з 29 на 30 жовтня, о 4-й годині ранку, країна перейде на зимовий час.

Відомо, що стрілки годинника потрібно буде перевести на годину назад.

Переведення годиннка, фото: Знай.ua
Переведення годиннка, фото: Знай.ua

З переведенням стрілок годинника змінюється звичний ритм життя. Незважаючи на те, що зимовий перехід людський організм приймає простіше, ніж літній (адже влітку у нас відбирають цілу годину сну), люди все одно відчувають занепад сил, нездужання та підвищену дратівливість.

Переведення годинників на "зимовий" час - фото womo.ua
Переведення годинників на "зимовий" час - фото womo.ua

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям "Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Медики радять, що потрібно готуватися до переходу не пізніше ніж за два тижні. Особливу увагу приділіть харчуванню та відпочинку. Їжте 4-5 разів на день невеликими порціями, не забуваючи про фрукти та овочі. Випивайте щонайменше 1,5-2 літри води на день. Нехай ми й отримаємо сну на одну годину більше, краще все одно лягати спати раніше.

У зоні ризику люди із хронічними захворюваннями. Якщо ви відчуваєте нездужання, звертайтеся до лікаря. Все може початися з втоми, що навалилася, а закінчитися - зниженням імунітету, що призведе до застуди.

Потрібно правильно підготувати психіку. Приймайте контрастний душ і пийте трав'яний чай. Якнайбільше часу проводьте на свіжому повітрі. Робіть те, що любите: слухайте музику, дивіться кіно та читайте книги, спілкуйтеся з друзями. І найголовніше, зберігайте позитивний настрій.

Дівчина в навушниках, фото з відкритих джерел
Дівчина в навушниках, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, чи Україна переходитиме на зимовий час у жовтні: громадянам пояснили, чи зміниться щось у 2022 році.

Раніше ми повідомляли, що Різдво не 7 січня, а 25 грудня: українцям пояснили головну суперечку віку, коли насправді народився Ісус.