Українців готують до складної зими, попереджаючи про те, що температура в квартирах від центрального опалення буде не така висока, як раніше.

У зв'язку з цим українці починають переживати про ті температури за вікном. які принесе зима 2022/2023. І, звичайно, від різних синоптиків ми чуємо кардинально різну інформацію: хтось заявляє про температурні рекорди, хтось лякає сніговими замітелями.

А як же насправді і чи варто максимально утеплюватися, купуючи обігрівачі в кожну кімнату і навантажувати електросистеми?

Сніг у Карпатах, фото: Василь Фітсак
Сніг у Карпатах, фото: Василь Фітсак

Зима 2022-2023 в Україні буде теплою, але не виключено періодів, коли фіксуватимуться сильні морози.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Про це сказав голова Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

"Усі зими у нас із температурним режимом вищі за норму. Не виключаються морозні періоди, можливо, навіть сильні. Але вони будуть короткими і на загальному періоді зими не вплинуть" , - зазначив він.

Місто взимку, скріншот з відео
Місто взимку, скріншот з відео

Також, українські синоптики спростували фейк, який поширюється по Мережі про нібито рекордно холодну зиму для України. Укргідрометцентр України на офіційній сторінці Facebook пояснив, чому не варто зазнавати маніпуляцій.

Синоптики повідомили, що за розрахунками погоди за останні роки та спираючись на базу даних про погоду за останні 100 років, виходить, що у 2022—2023 роках погода буде теплішою.

За прогнозами, погода протягом зими буде на 2 градуси теплішою за торішню. Середня температура зими у грудні-лютому 2022-2023 років буде рекордно високою.

Нагадаємо, про перебої з теплом та світлом узимку: які речі обов'язково потрібно мати вдома для екстрених випадків.

Раніше ми повідомляли, якою буде середня температура , а в будинках взимку: як готуються в умовах війни.