Ранок понеділка, 10 жовтня, ще довго згадуватиметься українцями. Воно повернуло нас на кілька годин того злощасного дня 24 лютого, коли все й почалося. При цьому звички в українців залишилися ті ж самі.

Справа в тому, що після перших вибухів жителі постраждалих міст знову почали вишиковуватись у черзі на виїзд із міста, змітати всі продукти на полицях у магазинах, і звичайно ж штурмувати АЗС.

АЗС, фото: скріншот з відео
АЗС, фото: скріншот з відео

Голова профільного парламентського комітету Андрій Герус закликав українців не робити цього, адже жодної проблеми, а тим більше дефіциту, найближчим часом не буде.

Очевидно, багато хто подумав, що зупинка роботи більшості АЗС по країні обумовлена ​​тим, що пальне для автомобілів закінчилося, і тому почали ставати в черзі на заправки. Насправді це зовсім не так і причиною закриття стала повітряна тривога, яка тривала близько шести годин.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Дефіциту нафтопродуктів немає і найближчим часом його не буде. Однак якщо громадяни не перестануть окупувати всі заправки, щоб зробити величезні запаси, то можливо: його й варто очікувати.

Заправка
Заправка

"На АЗС знову утворилися черги, єдина причина цього – емоційне ірраціональне сприйняття ситуації… Дефіциту нафтопродуктів немає, стояти у чергах на АЗС немає сенсу", – написав він у власному Telegram-каналі.

Крім того, із закінченням повітряної тривоги всі АЗС почали працювати знову та обслуговувати відвідувачів.

"Нафтопродуктів у країні достатньо, і вони розосереджені за великою кількістю місць зберігання. Ракетних ударів по місцях зберігання нафтопродуктів сьогодні не було, і такі удари вже не будуть ефективними", – зазначив голова Комітету.

Нагадаємо, що українські водії можуть заклопотати новий штраф до 3400 грн: кого і за що каратимуть

Раніше повідомлялося, що українці можуть отримати до 33 тисяч гривень допомоги: як "утішити" свій гаманець не виходячи з дому

Також у НБУ назвали причину дикого зростання цін: ось через що українці спустошують гаманці