Новий тиждень жовтня в Україні розпочався не з найприємніших новин. Загроза ракетних ударів все ще зберігається, а дітей щонайменше до п'ятниці перевели на дистанційне навчання.

Про це вирішив висловитись міністр освіти та науки Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону.

За його словами, про тотальну заборону очного навчання сьогодні не йдеться. Після 14 жовтня у відомстві дивитимуться на безпекову ситуацію, і тільки тоді стане зрозуміло, чи зможуть учні повернутися за парти.

Сергій Шкарлет - фото з Фейсбуку
Сергій Шкарлет - фото з Фейсбуку

"Міносвіти рекомендувало навчальним закладам усіх типів, у тому числі і дитсадків, перейти на деякий час на навчання у форматі онлайн. Оскільки безпека дітей та дітей на першому місці", – наголосив він.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У різних регіонах ситуація з безпекою є різною, тому керівники військових адміністрацій самостійно оцінюватимуть ситуацію в областях, після чого визначать формат освітнього процесу. Ось таке дитинство у наших дітей.

Школа, фото: скріншот із відео
Школа, фото: скріншот із відео

Далі Сергій Шкарлет зазначив, що онлайн-освіта може бути лише додатком, проте ситуація з безпекою потребує ухвалення рішень. Дитина не повинна бути відірвана від освітнього процесу.

Почалося все це у понеділок, 10 жовтня. Більшість дітей так і не дійшли до школи, оскільки росіяни розпочали масовий обстріл міст. А ось ті, хто таки доїхав до навчального класу, провів увесь день у підвалі.

Ще один доказ того, що росіяни – справжні терористи, яких вже давно не бачив світ.

Школа. Фото: скрін youtube
Школа. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що українців не залякати: після ракетних ударів люди так завзято кинулися донатити, що банки не витримували .

Раніше повідомлялося, що в Україні індекс цін на цукор досяг найнижчого значення: що це означає

Також опалення включать пізніше, а українців забезпечать дровами: як зустрінемо опалювальний сезон 2022 року .