Стало відомо, що в Україні значно скоротився реальний розмір пенсій, і названо справжню причину. Чи пенсіонери зможуть повернутися на довоєнний рівень.

Справа в тому, що через падіння курсу валют відбувся перерахунок соціальних виплат. Долар значно вплинув на реальні пенсії в Україні.

За даними ресурсу Opendatabot, за перше півріччя 2022 року, середня пенсія у гривневому еквіваленті зросла на 17%, а от у доларовому відразу на 10. Це 4437 гривень, або ж 152 долари.

курс долара, фото Pxhere
курс долара, фото Pxhere

А от якщо порівнювати з аналогічним періодом у 2019 році, то сума зросла практично в 2 рази в гривнях, і ще на 34% у доларах, тобто досить значна різниця.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Насправді все зовсім інакше, як зазначають експерти. Вже липні місяці курс безпосередньо просів, і тому середня пенсія у доларовому еквіваленті знизилася до 121 долара у середньому.

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

Це продовжуватиметься доти, доки курс долара в Україні зростатиме. Щойно ситуація в країні стабілізується, то найімовірніше все повернеться на довоєнний рівень. Але для початку потрібно зупинити російську агресію, над чим українські захисники і працюють щодня.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

До кінця року, при цьому, все ще планується підвищення низки соціальних виплат і крайня індексація відбулася лише 1 жовтня. Ми продовжуємо доводити росіянам, що живемо під час війни набагато краще, ніж вони.

Нагадаємо, що за вартістю золота: українці почали готуватися до холодів і створили високий попит на дрова .

Раніше повідомлялося, що ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення

Також у Верховній Раді України оголошено про нові штрафи для водіїв: які спекуляції з номерами творять українці