Початок тижня для українців видався не найяскравішим чином. Росіяни ракетними ударами пошкодили третину енергетичної інфраструктури, через що громадянам потрібно було почати заощаджувати вечорами.

Експерти розповіли, які електричні пристрої забирають найбільше енергії, і чому потрібно обмежити їхнє використання. Про це пише прес-служба " Укренерго ".

Наразі Україна намагається відновити баланс у системі електропостачання, адже 10 та 11 жовтня росіяни завдали масованого ракетного удару по більшості областей країни, через що з'явилося пошкодження інфраструктури.

Українці вже кілька днів економлять електрику, а вулиці столиці взагалі не впізнати. Ще ніколи не були такі темні, навіть у перші тижні війни.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За розрахунками, проведеними німецькою Федеральною асоціацією управління енергетики та водними ресурсами (BDEW), визначено найбільш затратні електроприлади та техніка.

Найбільше, і це не дивно, енергії споживають саме телевізори, ігрові приставки та комп'ютери – це 28%.

Економія електрики. Фото: скриншот з відео
Економія електрики. Фото: скриншот з відео

На другому місці, звичайно ж, йде прання та сушіння одягу – 14%. Народу навіть пропонують робити це у нічний час доби.

Замикає цю трійку освітлення – одразу 13%.

11% - холодильники та морозильні камери;

9% – приготування їжі;

8% - миття посуду.

Телевізор, новини. Фото: Знай.uа
Телевізор, новини. Фото: Знай.uа

Саме в цьому потрібно обмежити себе доти, доки не буде повністю відновлена ​​енергетика. Сподіваємося, що незабаром усі знову зможуть зажити спокійним життям, і про існування росіян ми згадуватимемо лише під час їхніх курйозів.

Як почистити пральну машину
Як почистити пральну машину, Navolne.life

Нагадаємо, що за вартістю золота: українці почали готуватися до холодів і створили високий попит на дрова .

Раніше повідомлялося, що ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення

Також у Верховній Раді України оголошено про нові штрафи для водіїв: які спекуляції з номерами творять українці