Стало відомо про те, хто для громадян є найвидатнішими українцями на сьогоднішній день. Туди входять люди, які працювали для того, щоб зробити нашу батьківщину кращою.

Про це йдеться в оприлюднених результатах опитування Соціологічної групи " Рейтинг ".

Опитані громадяни внесли до списку Тараса Шевченка, президента Володимира Зеленського, а також ненависного для росіян керівника Організації українських націоналістів Степану Бандеру. Усі вони входять до п'ятірки найкращих.

Найкращі українці на думку народу, фото: Рейтинг
Найкращі українці на думку народу, фото: Рейтинг

«Народний топ» було складено за допомогою відкритого питання, тобто не було жодних раніше складених імен та списків. Потрібно було вписати туди громадян по пам'яті, і більшість із них зійшлися в думках.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються
Показати ще

"Лідером рейтингу "Народний ТОП" вкотре став Тарас Шевченко (63,9%). До першої п'ятірки найвидатніших українців також увійшли Володимир Зеленський (29,8%), Леся Українка (19,6%), Богдан Хмельницький (17) ,3%) та Степан Бандера (12,8%)", - зазначають соціологи.

Найкращі українці на думку народу, фото: Рейтинг
Найкращі українці на думку народу, фото: Рейтинг

Також, до десятки найкращих потрапив голова Центральної Ради Української Народної Республіки Михайло Грушевський (11,6%). Наступним став письменник Іван Франко, який набрав цілих 10,1%, В'ячеслав Чорновіл, і, звичайно ж, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Він один із тих, завдяки Україні все ще існує, і не захоплена російськими окупантами.

"До другої десятки увійшли Григорій Сковорода (6,7%), Василь Стус (3,4%), Володимир Великий (2,6%), Ярослав Мудрий (2,5%), Леонід Кравчук (2,5%), Іван Сірко (2,4%), Віталій Кличко (2,2%), Олександр Усік (2,2%), Андрій Шевченко (1,8%) та Петро Сагайдачний (1,8%)", - показали результати опитування .

Найкращі українці на думку народу, фото: Рейтинг
Найкращі українці на думку народу, фото: Рейтинг

До речі, п'ятий президент Петро Порошенко лише у третій десятці і набрав 1,2%.

Загалом українці вказали в опитуванні 148 імен, які й внесли до рейтингу. Близько 8% опитаних не змогли назвати чи згадати жодного з таких українців.

Нагадаємо, що розправи, теракти, вбивства: Путін перерахував свої злочини, розповідаючи про Україну

Раніше повідомлялося, що заплатять прості росіяни, які радіють ракетним обстрілам: путіну вказали на фатальні помилки

Також, масований ракетний удар по Україні: чи змінилася думка світових лідерів щодо постачання ППО для закриття неба